Foto's van skool.

Photos from school. - 4aKid
Jongste blog Foto's van skool. is gereed om aanlyn gelees te word hier https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/photos-from-school/ Elke dag sodra die taxi hom by die huis aflaai, rits ek sy sak gretig oop om sy dagboek te lees. Ek wens ek kon hom uitvra oor sy dag, maar dit is nie moontlik nie. Wel, dit is moontlik, maar hy kan nie antwoord nie. Op 14 kan hy steeds nie praat nie en daardie tuisskooldagboek is my enigste reddingsboei van kennis van hoe sy dag was. Daardie dagboek is alles. Dit laat my weet of hy die hele dag iets gedrink het en wat hy geëet het. Dit lig my in oor enige versorgingsbehoeftes wat hy gehad het en hoe daaraan voldoen is. Dit help my om te weet of hy enige aanvalle gehad het en indien wel wanneer en vir hoe lank. Dit stel my in kennis van watter gebeure aan die gebeur is, aangesien hy my nie kan vertel nie. Dit vul die stukke van sy dag in en gee my 'n verbintenis met die personeel wat saam met hom werk. Dit gee my kennis van hoe hy vorder en hoe sy bui was. Elke woord in daardie dagboek maak saak, maar daar is iets wat selfs meer saak maak: Foto's van skool. ’n Klik op ’n iPad of ’n knoppie wat op ’n kamera gedruk word en ’n klein papierdrukstuk wat huis toe gestuur word, beteken vir my die wêreld. Dit gee my meer insig in my seun se wêreld as enigiets wat die personeel kan skryf. Dit laat my sien dat my seun opreg gelukkig en ontspanne is. Dit gee my iets om vir my seun te wys om met hom oor sy dag te praat. Dit beklemtoon my seun se prestasies en laat my voel daar word vir hom omgegee. Meer as dit alles, al gee daardie klein foto's my soveel gemoedsrus dat my kwesbare seun ok is as hy heeldag buite my sorg is by die skool. Dit is moeilik om mense te vertrou as jy 'n kind het wat nie kan kommunikeer nie en wat baie hoë behoeftes het. Nou is hy op hoërskool, met die wete dat al die verskillende personeel ook baie moeiliker en ingewikkelder is. Hy kan nie eens vir my sê of hy vriende het of stories van sy klasmaats deel nie. Daar was tye tydens Covid dat ek nie eers geweet het hoeveel in sy klas of enige van hul name was nie. Nou waardeer ek elke foto van die skool so baie. Ek kyk minstens twee keer per dag na die skool se Twitter-rekening om te sien of daar nuwes van my kind is en behandel daardie tuisskooldagboek asof my lewe daarvan afhang. Dit neem dalk net een oomblik van 'n volwassene se tyd om 'n vinnige foto te neem, maar vir my beteken daardie foto alles. Hy kan my niks van sy dag vertel nie maar 'n foto kan. 'n Klein stukkie papier maar kosbaar vir ouers soos ek. The post Foto's van skool. het eerste op Firefly Blog verskyn. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/advice -ondersteuning/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/disabilities/