Die bekommernis van 'n beperkte dieet

The worry of a limited diet - 4aKid
Nuutste blog Die bekommernis van 'n beperkte dieet is gereed om aanlyn gelees te word hier https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/the-worry-of-a-limited-diet/ Ek het 'n paar groot vrese as 'n spesiale behoefte ouer: Wat sal gebeur as ek sterf? Wat sal my kind doen wanneer sy haar opleiding voltooi het? Wat as my kind siek word en ek besef nie weens haar kommunikasieprobleme nie? Hoe maak ek seker dat my kind veilig is as hulle so kwesbaar is? En wat op aarde sal ek doen as die gevriesde koswinkel naby my ophou om hul nuggets te verkoop? Die laaste een is ernstig een van my grootste bekommernisse. Hoekom? Wel, want daardie een handelsmerk nuggets is die ENIGSTE ding wat my dogter elke dag vir ontbyt en middagete sal eet. Selfs dan eet sy ongelukkig nie eers die volle nugget net die beslaglaag nie. Eerlik, dit is al wat sy eet! Aandete is die enigste maaltyd wat sy iets anders het en dan is dit net een merk tert waarvan sy net die sagte gebak eet en niks meer nie. Op 'n goeie dag kry ons dalk 'n lepel vol gebakte boontjies, maar nooit enige ander groente of vrugte of brood of vleis van enige beskrywing nie. Dit is nie om te probeer nie, ek kan jou verseker. Haar tweelingbroer eet amper enigiets van varkvleisroerbraai tot hoenderkerrie tot broccoli, kiwivrugte en enigiets anders wat voor hom voorgesit word. My kaste en yskas en vrieskas is vol 'n hele reeks heerlike gesonde kosse wat sy met graagte in die supermarktrollie sal sit of selfs kook...maar nooit ooit eet nie. Natuurlik is ek so bekommerd oor haar dieet. Ek is bekommerd oor hoe dit haar groei, haar breinontwikkeling en haar liggaamsfunksies sal beïnvloed. Ek is bekommerd hoe dit haar lewenservarings sal beperk en haar sal isoleer. Die meeste van alles is ek bekommerd dat dit haar gesondheid en haar immuunstelsel sal beïnvloed. Oor die afgelope dertien jaar het ek alles probeer van omkopery, beloningskaarte en om haar by die voorbereiding en kook te betrek. Niks daarvan het op enige manier 'n verskil gemaak nie. Eet veroorsaak bloot haar erge angs. Sy smag na konsekwentheid, voorspelbaarheid en begrip. Wat baie mense net afmaak as 'sugtig eet' is allesbehalwe. Trouens, haar beperkte dieet is te wyte aan ernstige sensoriese probleme, verhoogde angs en die rigiede denke wat so dikwels met outisme gepaardgaan. Om haar te druk om iets anders te eet, of nog erger 'n ander handelsmerk te maak en te 'maak asof dit haar veilige een is, maak alles net erger. Ongelooflik genoeg het haar onlangse bloedtoetse normaal teruggekom en sy groei, ontwikkel en bly so gesond soos haar eweknieë. Haar liggaamsfunksies werk perfek en per ongeluk gaan dit goed met haar. So ten spyte van my bekommernisse kook ek die nuggets geredelik en gewillig en bid dat die maatskappy nooit besluit om die resep te verander nie, of nog erger, ophou om dit te maak. Ek laat haar toe om te eet waar sy gemaklik is en ons dwing haar nooit om aan tafel te eet omring deur reuke, kleure en geraas wat haar sintuie oorlaai nie. Ek luister na haar, respekteer haar keuses en laat haar weet dat as sy ooit iets anders wil probeer, sy vry is om dit te doen. Miskien sal sy eendag. Tot dan bid ek dat gehawende nuggets altyd beskikbaar sal wees wanneer ons dit nodig het. Die post Die bekommernis van 'n beperkte dieet het eerste op Firefly Blog verskyn. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/advice -ondersteuning/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/disabilities/