Bekentenisse van 'n mediese ma

Confessions of a medical mom - 4aKid
Jongste blog Confessions of a Medical Mom is gereed om aanlyn gelees te word hier https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/confessions-of-a-medical-mom/ Ek gaan baie eerlik wees in hierdie pos, neem dit asseblief as beide waarskuwing en vrywaring. Ek is van plan om te erken dat ek baie van die dinge ignoreer wat ouerskapgidse vir ons sê ons moet, nee, moet doen. En vir die saak, doen baie van wat verbied is. As 'n nuwe mamma met 'n medies komplekse baba was ek doodbang dat ek nie opgewasse was vir die taak wat voorlê nie. Onthou jy die Rooi Boek wat aan nuwe ouers gegee is? Die een wat jou babas se vordering deur hul lewensbelangrike ontwikkelingsfases in kaart bring? Ja. Ons het ons s'n in 'n laai gegooi en dit geïgnoreer (die beste raad vir gesondheidsbesoekers wat ooit gegee is, was – sodra die ou se diagnose ingekom het, het sy vir my gesê om dit te plaas waar ek dit nie kon sien nie). Ons het reeds geweet hy veg vir sy lewe, ontwikkelingstadia was nie die prioriteit nie. Ek het dit weer gevind gedurende die week voor Kersfees ... 'n dekade nadat dit die eerste keer in daardie laai gestuur is, het dit steeds die krag om seer te maak, so het dit teruggegaan (onder 'n stapel goed wat vir JARE nie nodig sal wees nie) . Slaaptyd is nog een van daardie onderwerpe waaroor ouerskapkundiges ooreengekom is – vroeë slaaptyd, roetine is noodsaaklik. Ehm, nie in hierdie huishouding is hulle nie. Toevalle, veelvuldige medikasie, gereelde beddegoed/klereveranderinge (veral in die vroeë jare voordat gastro/refluksprobleme beter bestuur is) het beteken dat slaaptyd ontwrig is/word. Om dit beleefd te stel. Nou gaan ons met wat ons seuntjie nodig het – hy het sy eie slaaptydroetine, dit kan beteken dat hy party aande nie tot 22:00 in die bed is nie, maar ander aande vas aan die slaap teen 19:00. Ons het lank gelede geleer om dit nie te sweet nie, as sy aanvalle-aktiwiteit hoog is, het hy meer slaap nodig. Ander dae doen hy dit nie. En oor die onderwerp van slaap... ons het saam geslaap, die hele nag wakker gebly terwyl hy op 'n boontjiesakkie geslaap het, in 3 uur skofte geslaap terwyl die ander een op aanvalle-wag was, op slaapbanke, hospitaalstoele geslaap... vir 3 uur het ons almal saam in 'n eetkamer geslaap, want dit was veiliger as ons bo en ons seuntjie onder. Ek het die ondenkbare gedoen en my kind vasgehou terwyl hy in my arms aan die slaap geraak het, toe hy 'n baba was, het ek hom aan die slaap gesuig toe hy wankelrig was, wanneer die aanvalle hom ontstel het tot die punt dat hy ontroosbaar is. het in die middel van die nag 'n warm bad gehardloop en hom net laat ontspan terwyl die warm water sy towerkrag bewerk. Ek wens dat ek geweet het wat ek nou weet toe my seuntjie die eerste keer gediagnoseer is. Dat dit reg is om dinge op jou manier te doen. Daardie mediese kinders het genoeg aan om om te gee om te volg wat die 'kundiges' sê. Hulle ouers doen ook. En dit is goed. Op 11 is die Dude absoluut epies. En ná 'n dekade plus hiervan, dink ek ek kan met sekerheid sê dat ons dit gekry het. The post Confessions of a medical ma appeared first on Firefly Blog. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/advice -ondersteuning/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/disabilities/