Wanneer skool nie reg is vir jou kind nie

When school isn’t right for your child - 4aKid
Jongste blog Wanneer skool nie reg is vir jou kind nie, is gereed om aanlyn gelees te word hier https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/when-school-isnt-right-for-your-child/ Van die dag wat sy begin het, het sy gesê sy haat dit. Ek het gedink dis eerste dag senuwees. Dit was die groot verandering. Sy sal binnekort daaraan gewoond raak en skik. ’n Paar maande het verbygegaan en sy het begin verander. Buierigheid, gedragsveranderinge, huilerigheid. Ek sit dit neer op moegheid, hormone, gemis na haar ou vriende. Toe begin dit: Kla oor 'n seer maag, hoofpyn, weier om aan te trek, siek voel. Ek het haar aangespoor om te dink ek doen die regte ding. Sy het by die huis gekom en my dinge vertel wat nie reg lyk nie. Ek het 'n e-pos gestuur en hulle sal belowe om dit te sorteer. Dan sal iets anders gebeur en ek sal weer e-pos stuur. En weer. En weer. E-posse het vergaderings geword. Tog was sy so ongelukkig. Teen hierdie tyd het sy geweier om selfs te gaan, haarself siek gemaak, die hele naweek gehuil. Was dit dalk nie die regte skool vir haar nie? Die probleem met 'n kind met bykomende behoeftes is egter dat dit nie so eenvoudig is soos om net 'n ander skool te kies nie. Ek het nie eers haar skool gekies om mee te begin nie! Soveel was buite my beheer en alle ander plasings vir diegene met bykomende behoeftes is ook reeds geneem met 'n lang waglys. Ons het probeer om dit te laat werk, waarskynlik baie langer as wat ek moes, maar op die ou end was dit duidelik dat skool nie die regte plek vir my outistiese kind was nie. Dit het net 'n kwessie van weke geneem om formele toestemming te kry om haar te verwyder. Haar plasing was in aanvraag en vir nog 'n kind is dit dalk presies die regte plek vir hulle. Vir my kind moes haar geestesgesondheid egter eerste kom. Skooltrauma is baie werklik en baie meer algemeen as wat baie besef, veral vir outistiese jongmense soos my dogter. Haar storie is ver van uniek omdat die skoolstelsel dikwels so onbuigsaam en beperk is. Kinders word saamgevoeg dikwels uitsluitlik op grond van diagnose of ligging en plekke wat dikwels besluit word deur mense wat nog nooit eers die kind ontmoet het nie. Vir sommige kinders werk dit goed uit, maar vir baie ander bly dit 'n stryd en hul geestesgesondheid ly as gevolg daarvan. Skool is nie altyd die regte omgewing vir 'n kind om te leer nie. Ons het beter opsies nodig om wye behoeftes te akkommodeer en om by elke individuele kind te pas. Dit gaan nie daaroor om te 'pander na 'n bedorwe kind' soos sommige blykbaar dink nie, maar om op jou kind se kommunikasie te reageer en werklik na hul behoeftes te luister. Daar was 'n tyd toe skool baie die regte omgewing vir my kind was, maar dinge verander en die oorgang na sekondêr was meer as waarmee sy kon klaarkom. Dit was nie maklik om teen die neus te gaan en te besef dat skool nie die regte plek vir my kind is nie, maar dit was beslis die beste besluit wat ek geneem het. My kind leer nog steeds...dit gebeur nou net op 'n ander plek, want dit is wat sy nodig het. Die enigste skoolfoto wat sy van haar tyd daar gehad het, moes dit maande gelede vir my gesê het. As ek maar vroeër geluister het. The post When school is not right for your child appeared first on Firefly Blog. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/