Rokende mal: Omdat jou kind met spesiale behoeftes eerste kom

Fuming Mad: Because Your Special Needs Child Comes First - 4aKid
Jongste blog Fuming Mad: Want Your Special Needs Child Comes First is gereed om aanlyn hier te lees https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/fuming-mad-because-your-special-needs-child-comes-first / In die vroeë jare van my spesiale behoeftes-ouerskap-reis het ek gevoel asof my stem stil is en dat om my kind die beste te ken, 'n terugsitplek geneem het vir professionele persone wat verklaar het dat hulle meer weet as ek. Dit het my baie jare geneem om te besef my stem vir my kind was baie sterker, harder en die een wat die kenner in sy lewe en sy behoeftes was. Ek het terapeute vir my laat sê ek moet my seun in terapie laat uithuil, selfs al het hy in pyn of ongemak geprotesteer; dokters noem dat hy mislukking is om te floreer, al het hy 'n konsekwente dieet met meer kalorieë as 'n volwassene in een dag geëet en bloot soveel neurologiese skade gehad dat hy anders metaboliseer; 'n ortotis wat my opdrag gee om my seun te laat "hardloop" as hy nie meer in 'n duursame mediese pak wil wees wat hom te styf druk nie; en selfs 'n selfverklaarde karstoeltjiespesialis wat vir my gesê het ek kan nie my kind op 11 maande in 'n motorstoeltjie vorentoe draai nie om te verhoed dat hy weens ernstige sensoriese prosesseringsafwyking opgooi en aspireer deur agtertoe te kyk. En toe besef ek dat wanneer ek uiteindelik my ouerlike ruggraat gevind het (wat noodwendig op 'n stadium vir alle spesiale behoeftes-ouers gebeur), maak jy die "kundiges" woedend. Dit is daardie spesiale behoeftes ouer-openbaring van ek weet hoe om my spesiale behoefte-kind te beskerm en vir hom beter te sorg as wat enige handboek of verskaffer ooit op skool geleer het. Hoe durf jy teen deskundige advies gaan en nie die "wetenskap" volg nie. Hulle blaf terug. Ek is gevra om 'n laaste minuut gasspreker te wees vir die Motorveiligheidsprogram wat deur Riley Hospitaal vir Kinders, Indiana University School of Medicine, aangebied word. My rol was om motorsitplekmodelle, hul veiligheidskenmerke en versoenbaarheid vir kinders met spesiale behoeftes te bespreek met my kennis en ervaring as 'n voormalige geaffilieerde vir duursame mediese toerusting en handelsmerkbeïnvloeder. Die gehoor was slegs dokters, verpleegsters en mediese inwoners. En kake het net die vloer getref toe ek teen tradisionele motorsitplekstandaarde gegaan het. Gevolg deur woedende kyke. Dit was te verwagte wanneer jy onkonvensionele inhoud aanbied en die mediese veld uitdaag. Maar, ek het vasgehou. Bied vir hulle werklike voorbeelde van hoe verander ons wêreld moet wees met 'n kind wat spesiale behoeftes het. En dat dit nooit 'n een grootte pas by almal sal wees nie, of dat ons almal dieselfde gesondheidsriglyne kan volg. Dit is kritieke besprekings om te voer, want nie alle kinders met spesiale behoeftes is nie 'n koeksnyer-scenario nie - selfs met aanpasbare toerustingbehoeftes. Wat veilig is vir een kind, kan die oorsaak van besering of dood vir 'n ander wees. Die onderwerp om jou kind die beste te ken, word nie regtig baie bespreek nie, veral as dit beteken om teen kundiges, advies en standaarde te gaan. Kinders met spesiale behoeftes is nie 'n een maat wat vir almal pas nie. Elkeen wat ek geseën het om te weet is so individueel uniek, selfs al deel hulle dieselfde diagnose of gestremdheid. Mens sal dalk in 'n motor moet rus om hul suurstofversadiging bo 90 te hou. Mens moet dalk regop sit sodat hulle nie aan afskeidings verstik nie, mens sal dalk heeltemal plat moet lê na dubbele heup en ruggraat operasie. Mens moet dalk voor die aanbevole ouderdom vorentoe kyk sodat hulle hul sensoriese prosesseringsafwyking kan hanteer wat veroorsaak dat hulle braak en moontlik onder dwang aspireer. Die grootste tuishardloop wat ek daardie dag getref het, was om daardie gehoor net te laat dink oor wat ek gesê het. Hulle hoef nie noodwendig saam te stem nie, maar ek hoop ek het die saadjie geplant dat ouers uiteindelik hul eie kind die beste ken en soms sal dit beteken dat dit teen die tradisionele standaarde of advies is. My hoop is mettertyd, aangesien meer van ons ons stemme op die reis vind, sal daar minder rokende gesigte en meer trotse glimlagte wees wat ons ondersteun vir 'n goed gedoen werk. Die plasing Fuming Mad: Want Your Special Needs Child Comes First appeared first on Firefly Blog. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/advice -ondersteuning/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/disabilities/