Wat ek vir my verlede self sou vertel

What I’d tell my past self - 4aKid
Jongste blog Wat ek vir my verlede self sou vertel, is gereed om aanlyn hier gelees te word https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/what-id-tell-my-past-self/ Ek het onlangs 'n ou vriendin ondersteun deur 'n paar kommerwekkende hospitaaltoetse vir haar kind. Hulle was soortgelyk aan dié wat ons deurgemaak het vir my dogter wat 'n seldsame en ernstige vorm van epilepsie en 'n leergestremdheid het. Ek het gevind dat ek gerusstelling bied; nie dat alles reg sou wees met die toetse nie (ons het dit nie geweet nie); maar dat sy sou klaarkom, wat ook al die uitkoms. In die vroeë dae van my dogter se diagnose, onthou ek dat ek gedink het ek sal nie die ouerskap van 'n gestremde kind kan hanteer nie. Dit was toe ek my verbeel het hoe die lewe kan wees en waarmee ons te doen het. Trouens, die daaglikse werklikheid was waarskynlik selfs meer ekstreem en uitdagender as wat ek kon dink. Miskien is die mees verrassende ding dan dat ons ok is. Die lewe is goed, ons is gelukkig. Dit kan moeilik wees vir enigiemand wat nie in die SEN-wêreld is nie om te dink dat 'n lewe met daaglikse aanvalle, hospitaalverblyf, noodambulansritte, kognitiewe regressie en 'n paar ernstige uitdagende gedrag om te bestuur 'n gelukkige een kan wees. Maar ons lewe is gelukkig. Soms vind ek myself dat ek na ander gesinne kyk, gesinne wat nie 'n gestremde kind het nie, wat op die oog af die 'perfekte' opgestel het en vind myself steeds verbaas dat hulle nie minder gestres as ons lyk nie, en nie gelukkiger nie. Ek weet nou hoekom; dit is weggesteek in iets wat diegene in die nie-SEN-wêreld nooit sal ervaar nie In ons wêreld kry ons vreugde, geluk, selfs verheuging uit dinge wat ander nie eers sou raaksien nie. Ek loop werk toe met 'n veer in my stap, want my dogter het nie daardie oggend 'n aanval gehad nie; Ek bel my man in opgewondenheid, want sy het pas 'huis' geteken vir die eerste keer sedert sy haar toespraak verloor het; een van ons fantastiese versorgers arriveer en ons giggel oor iets. Baie dinge waaroor ek voorheen bekommerd was, kry nie nou 'n tweede gedagte nie. Ek onthou dat ek in die vroeë dae op 'n ouerskapwebwerf gelees het, 'n opmerking van iemand wat gesê het om 'n kind met 'n gestremdheid te hê, het hulle nie minder gelukkig gemaak nie. Ek het gedink dit is onsin, al het ek probeer om troos daaruit te put. Ek verstaan ​​dit nou. Ek voel gelukkig om in dieselfde posisie te wees. Hier is die stukkie waar ek sê ek sal niks verander nie. Maar ek sou. Ek sou epilepsie tot op die randsteen skop en seker maak dat my dogter nooit weer 'n aanval kry nie. Maar die res van dit, die res van die alternatiewe lewe, my dogter se ongelooflike energie, geluk en sorgelose gees? Dat ek nie so maklik sal opgee nie. Ook nie die persoon wat dit my in staat gestel het om te word nie. Die plasing Wat ek vir my verlede self sou vertel, het eerste op Firefly Blog verskyn. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/