Wanneer mense sê "Ek weet nie hoe jy dit doen nie"

When people say “I don’t know how you do it” - 4aKid
Jongste blog Wanneer mense sê "Ek weet nie hoe jy dit doen nie" is gereed om aanlyn hier gelees te word https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/when-people-say-i-dont-know-how -jy doen dit/ Dit is 'n frase wat ouers van gestremde kinders gereeld hoor, saam met "Ek dink jy is ongelooflik", "Wat 'n wonderlike gesin is jy nie", en woorde tot daardie effek. Ten spyte daarvan dat ek gereeld sulke komplimente ontvang, vind ek steeds dat ek nie weet hoe om te reageer of wat om terug te sê nie. Ek reageer beleefd, “Dankie, maar nee, ek is regtig nie!”, terwyl ek regtig wil sê “Jy sou presies dieselfde doen as jy ek was”. Ek vind myself dat ek hulle wil rooster oor wat hulle dink ek doen wat sulke lof regverdig. Fundamenteel, wat doen ek wat so wonderlik is, behalwe om 'n kind groot te maak waarvoor ek lief is? Ek doen alles in my vermoë om te verseker dat hy veilig, goed en versorg is, wat dieselfde is as wat elke ander ouer wat ek weet ook doen, nie waar nie? Ek dink die verskil is dat ek 'n hele hoop ekstra werk in hierdie reis moet insit, en die pad is belaai met struikelblokke Miskien sien hulle die uitputting op my gesig, of sien hulle hoe ek herhaaldelik uitnodigings na sosiale geleenthede afwys. Dit is lekker om komplimente te hoor van mense wat die stryd waardeur ek gaan herken en waarneem, maar dit frustreer en maak my hartseer dat hulle dalk aangetrokke is tot die struikelblokke wat ek in die gesig staar en nie die vreugde van die reis nie. En so hier vra ek myself af hoekom ek dit so moeilik en ongemaklik vind om gekomplimenteer te word oor my ouerskap. Ek dink dit is deels te danke aan die onverbiddelike, ewigdurende skuldgevoelens wat ek ervaar, wat my onverdiend laat voel vir enige ouerskap-lof. Vir my bly die fokus op al die dinge wat ek nie as primêre versorger gedoen het nie; al die dinge waarvan ek meer behoort te doen; al die dinge waarmee ek voel ek het gefaal. Dis die tyd wat ek alleen saam met my ander kind spandeer, want hy het my nodig om vir hom te wys ek het ewe veel liefde vir hom ook. Dit is die terapieë of ekstra sorg wat hy misloop omdat ek min tyd of energie het. Dit laat hom langer op sy iPad as wat ek moet sodat ek take en takies afgehandel kan kry. Dit is 'n daaglikse stryd met gevoelens van 'ek-kon-beter-vir-hom-doen', en 'wat-as-ek-dit-anders-gedoen-het'. Wanneer iemand my prys oor hoe wonderlik ek is vir wat ek vir my seun doen, blyk dit ook dat dit my gedagtes onbehulpsaam fokus op die verskille wat hy het en die realiteit van die situasie. Dit dien as 'n herinnering dat ek 'n baie ander lewe as ander mense het, en dit herinner my aan die erns van my situasie en die erns van my kind se toestand. Ek het voorheen doelgerig gevoel in my professionele lewe, maar ek het my loopbaan laat vaar nie lank nadat my seun gebore is nie. Ek moet nou voel ek maak 'n verskil en dien 'n doel elders, en so deur te fokus op die maak van 'n verandering en 'n positiewe impak gee my hierdie lewensnarratief. Vir my het ek in die kollig beland, my bepleit vir gesinne soos myne, ouers verteenwoordig wat hulself nie kan verteenwoordig nie, en nuwe dienste geskep om die bestaande ondervoorsiening teë te werk. Dit is nie vir almal nie, en ek soek nie lof hiervoor nie; dit is 'n persoonlike en ietwat selfsugtige daad wat my help om my eie demone te ontrafel. Ek is opreg dankbaar vir die toekennings wat aan my toegeken word, maar weet asseblief, ek is net nog 'n ouer wat nog 'n moeilike werk doen, en ja, jy sal presies dieselfde doen, en soos ek, sal jy dit doen deur onvoorwaardelike toewyding en liefde . Die plasing Wanneer mense sê “Ek weet nie hoe jy dit doen nie” het eerste op Firefly Blog verskyn. ************* https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/advice -ondersteuning/,https://www.fireflyfriends.com/uk/blog/special-needs/disabilities/